PoliDirect Alkmaar

PoliDirect Alkmaar
Voor alle onderzoeken heeft u een afspraak nodig. U kunt ons hiervoor bellen op 088-8884555

Het aanvraagformulier van uw huisarts, uw verzekeringsbewijs (pasje) en een identificatiebewijs dient u mee te nemen bij uw bezoek.
In verband met het afsprakenprogramma vragen wij u minimaal 10 minuten voor aanvang van het onderzoek aanwezig te zijn.
Het kan zijn dat u voor aanvang van het onderzoek bepaalde handelingen moet verrichten (zoals inname laxeermiddel) of rekening houden met bepaald medicijngebruik. Het team van PoliDirect Alkmaar ziet het als haar verantwoordelijkheid dat u voor, tijdens en na de behandeling perfect wordt geinformeerd.

Openbaar vervoer
PoliDirect Alkmaar is bereikbaar met bussen 151,157 en 606. Uitstappen bij halte Voltastraat. Het pand van PoliDirect Alkmaar bevindt zich achter het pand van Turien. U komt daar het snelste door de Voltastraat in te lopen en vervolgens via de James Wattstraat te lopen naar nummer 10 tegenover het politiebureau.

Auto
Aan de zijkant van het pand bevinden zich eigen parkeerplekken die zijn gereserveerd voor u als patiënt van PoliDirect Alkmaar.

De actuele wachttijden per 17 juli 2018 zijn bij deze kliniek als volgt.

Maag-, Darm- en Leveronderzoek: 10 kalenderdagen
MDL poli (consulten): 5 kalenderdagen

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Coloscopie

Coloscopie

Een colonoscopie is een kijkonderzoek van de dikke darm. Met een colonoscopie kan de internist of MDL-arts (maag-, darm- en leverarts) de binnenkant van uw dikke darm en het laatste deel van uw dunne darm bekijken. Het onderzoek wordt gedaan met behulp van een kijkinstrument: de endoscoop. De endoscoop is een flexibele slang. Aan het uiteinde van de slang zit een klein lampje en een camera. Het lampje zorgt ervoor dat de arts de binnenkant van uw darm goed kan bekijken. De camera is verbonden met een beeldscherm, waarop de arts het onderzoek kan volgen.

Met de colonoscopie kunnen vrijwel alle afwijkingen aan uw dikke darm worden opgespoord. Een colonoscopie is een inwendig onderzoek. Dit heeft voor-, en nadelen. Een belangrijk voordeel van de colonoscopie is dat de arts direct kleine ingrepen kan uitvoeren. In veel gevallen is de colonoscopie daarom het onderzoek van eerste keus.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Tilburg
PoliDirect Eindhoven
PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Ravenstein
PoliDirect IJburg
PoliDirect Goor

Maak afspraak voor Coloscopie

Gastroscopie

Gastroscopie

Een gastroscopie is een kijkonderzoek van de binnenkant van de slokdarm, maag en het eerste deel van de dunne darm (twaalfvingerige darm). Het onderzoek wordt uitgevoerd met een kijkinstrument: de endoscoop. Een endoscoop is een dunne flexibele slang die ongeveer de doorsnede heeft van een vinger. De arts brengt de endoscoop via uw mond en slokdarm, in de maag en twaalfvingerige darm. Aan het uiteinde van de endoscoop zitten een lampje en een camera. Het lampje zorgt ervoor dat de arts de binnenkant van uw slokdarm en maag goed kan bekijken. De beelden van de camera worden op een beeldscherm bekeken. Met een gastroscopie kan een arts vrijwel alle afwijkingen van de slokdarm en maag opsporen. Daarnaast kan de arts sommige dunne darmaandoeningen vaststellen of uitsluiten, omdat ook het eerste deel van de twaalfvingerige darm bekeken kan worden. Een gastroscopie is een inwendig onderzoek. Dit heeft voor-en nadelen. Een belangrijk voordeel van de gastroscopie is dat de arts direct kleine ingrepen kan uitvoeren. In veel gevallen is de gastroscopie daarom het onderzoek van eerste keus.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Tilburg
PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Ravenstein
PoliDirect IJburg
PoliDirect Eindhoven
PoliDirect Goor

Maak afspraak voor Gastroscopie

Proctologie / Aambeien (hemorroïden)

Proctologie / Aambeien (hemorroïden)

Heeft U last van uitgezakte zwellichamen bij de anus, pijn of bloedverlies tijdens de ontlasting dan komt U in aanmerking voor onze anale klachten polikliniek. Op deze kliniek wordt U gezien door een ervaren chirurg die indien nodig in het zelfde consult op de behandelkamer in de anus kan kijken en een gepaste behandeling kan inzetten.

Het uitzakken en naar buiten puilen van de zwellichamen heet Aambeien. Deze kunnen een ongemakkelijk of pijnlijk gevoel geven. Daarbij kan het bloed in de zwellichamen gestuwd raken, waardoor aambeien makkelijk bloeden. Ook kan er zich een bloedstolsel vormen in adertjes in de huid rond de anus.. Dit wordt een getromboseerde aambei genoemd. Verdere klachten kunnen zijn jeuk, vochtverlies en eczeem rond de anus.

Aambeien ontstaan vooral door een gebrek aan voedingsvezels in ons eten. Ook veel zitten, onvoldoende lichaamsbeweging en een te hoog lichaamsgewicht kunnen hiertoe bijdragen. Tijdens de zwangerschap komen aambeien ook vaker voor. De klachten die aambeien kunnen geven, kunnen ook voorkomen bij andere afwijkingen van de endeldarm of de anus. Pijn in de anus kan ook veroorzaakt worden door een scheurtje in het anus slijmvlies. Dit wordt behandeld met zal of door een botox behandeling van de anus

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Tilburg
PoliDirect IJburg

Maak afspraak voor Proctologie / Aambeien (hemorroïden)

MDL-arts Drs. J.M.Jansen

De Maag-, darm-, levergeneeskunde zoals ik die mag bedrijven vind ik een prachtvak. Als MDL-arts in het OLVG ziekenhuis in amsterdam behandel en begeleid ik mensen met chronische ontstekingen van de darmen met complexere endoscopische behandelingen. Bij PoliDirect ligt de nadruk veel meer op het sociale aspect, hier heb ik heel direct contact met patiënten en huisartsen en dat maakt het voor mij extra persoonlijk. Ik ben opgeleid in het AMC en het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Klik hier om een waardering over dokter Jansen op Zorgkaart Nederland te plaatsen.


MDL-arts Drs. C. Kothe

Opgeleid in het AMC in Amsterdam en daarna onder andere werkzaam geweest als MDL arts in boven IJ ziekenhuis en beschikt over een grote ervaring op het gebied van darmkanker.

Internist drs. Peter R. Oosting

Dokter Oosting heeft ruim geruime tijd gewerkt in het Waterland ziekenhuis te Purmerend en is als internist gespecialiseerd in maag -darm- lever geneeskunde. Klik hier om een waardering over dokter Oosting te plaatsen op Zorgkaart Nederland.

MDL-arts dr. M.J. Wagtmans

Dokter Wagtmans heeft als MDL-arts in het Flevoziekenhuis in Almere en in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Dokter Wagtmans is als MDL -dokter gespecialiseerd in de Hepatologie en Endscopische maag- en darmonderzoek. Klik hier om een waardering over dokter Wagtmans op Zorgkaart Nederland te plaatsen.

Internist GE Dr. J. Juttmann

Dr. J. Juttmann is bijna dertig jaar als internist verbonden geweest aan het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg met als aandachtsgebieden HIV, endocrinologie en Gastro-enterologie. Dr. Juttmann heeft ruim meer dan dertig jaar scopie ervaring. Klik hier om een waardering voor dokter Juttmann op Zorgkaart Nederland te plaatsen.

Chirurg Dr. S. Biere

Dr. Biere heeft de opleiding tot chirurg verricht in het Zaans Medisch Centrum en VU medisch centrum. Zijn aandachtsgebieden zijn algemene chirurgie, darmchirurgie (gastro-intestinale chirurgie), kijkoperaties (laparoscopie) en proctologie. Gedurende zijn opleiding heeft hij naast zijn fulltime klinische taken promotieonderzoek verricht op het gebied van kijkoperaties voor slokdarmkanker. Dit resulteerde o.a. tot een publicatie in het toonaangevend medisch tijdschrift
The Lancet. Al in het vierde jaar van zijn opleiding was hij als co-promotor betrokken bij de begeleiding en promotie van een promovendus eveneens op het gebied van kijkoperaties. In het contact met zijn patiënten vindt dr. Biere het belangrijk aandacht te hebben voor zowel de verwachtingen van de patiënt alsook voldoende ruimte te hebben voor goede communicatie over de diagnose en behandeling. Daarnaast betrekt hij zijn patiënten ook actief bij de beslissingen die juist hen aangaan.

PoliDirect Alkmaar
James Wattstraat 10-B
1817DC Alkmaar

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00,
zaterdag en zondag: gesloten


E: info@polidirect.nl
T: 088 8884555