Meer darmkanker ontdekt door onderzoek

Meer darmkanker ontdekt door onderzoek

09-02-2015
Het aantal mensen dat de diagnose darmkanker kreeg is afgelopen jaar flink gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat komt doordat in 2014 is begonnen met het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Vorig jaar kregen 15.000 mensen in Nederland die diagnose, 8.400 mannen en 6.600 vrouwen. Dat zijn er 1600, ofwel 12 procent, meer dan in 2013.

Lees meer

Flessenpost uit de VS

Flessenpost uit de VS

03-07-2014
Schrijfster Pia de Jong verhuisde met haar gezin van Amsterdam naar Princeton, in de Verenigde Staten. Ze schrijft over wat haar opvalt.
‘Heb je die colonoscopie nou nog steeds niet laten doen?”, zegt de dokter tijdens mijn jaarlijkse onderzoek. „Oh”, zeg ik , „eh, dat is er niet van gekomen.”
„Mm”, zegt hij, terwijl hij me indringend aankijkt. „Zeg eens eerlijk. Jij bent helemaal niet van plan dat te gaan doen, hè?”
„Ik zal erover nadenken”, beloof ik.

Lees meer

'Patiënten vertellen ons wat beter kan'

'Patiënten vertellen ons wat beter kan'

15-04-2014
Polidirect organiseert rondetafelgesprekken met patiëntgroepen

'Wij willen de zorg in Nederland beter maken door medisch specialistische zorg dichtbij en in de buurt aan te bieden', vertelt Jeroen Jansen, eigenaar en medisch directeur van PoliDirect. PoliDirect is een zelfstandige gezondheidszorginstelling voor preventief onderzoek en medisch specialistische zorg. Het streven van de instelling is om een wachttijd van maximaal één week te hebben, met een snelle diagnose en de juiste behandeling als logisch gevolg.

Lees meer

Love poep

Love poep

03-03-2014
De Maag Lever Darm Stichting richt zich met de beweging ‘love poep’ op het belang van goed poepen. Huh?

Lees meer