Cardiologie

Cardiologie

Alle nodige onderzoeken en het evaluatiegesprek vinden binnen 2 uur plaats. Aan het einde van de onderzoeken zal de cardioloog de diagnose bespreken en eventueel een behandelplan opstellen. Standaard onderzoeken:

 • Intake
 • Het consult begint met een uitgebreid gesprek met een van onze verpleegkundigen.
 • Bloed onderzoek
 • Bij het bloedonderzoek worden onder andere de cholesterolwaarden, de nierfunctie, glucose en ijzergehalte onderzocht.
 • Electrocardiogram (ECG)
 • Een ECG wordt ook wel hartfilm genoemd. De hartfilm laat de elektrische activiteit van het hart zien in de vorm van een grafiek.
 • Echocardiogram
 • Een echocardiogram is een echo van het hart. De echografist kan met behulp van de beelden zien of er sprake is van een lekkage of vernauwing.
 • Eventuele onderzoeken, afhankelijk van de klacht en de uitslag van de echo.

Echografisch onderzoek halsvaten
Met een echografisch onderzoek van de halsvaten kan worden waargenomen of er vernauwingen in de halsvaten of onregelmatigheden in de vaatwanden van de (slag)aders zitten.

Fietstest / ergometrie
Bij de fietstest wordt een hartfilm gemaakt bij inspanning/fietsen. Hierbij wordt het hartritme en de bloeddruk gemeten en kan gecontroleerd worden of het hart zuurstoftekort heeft bij inspanning

24 uurs holterregistratie
Met behulp van een klein kastje wordt gedurende 24 uur het hartritme geregistreerd, hiermee kunnen onregelmatigheden in het hartritme worden opgespoord.

24 uurs bloeddrukregistratie
Bij dit onderzoek wordt de bloeddruk elk half uur gedurende 24 uur gemeten, hierdoor kan een goede indruk van de bloeddruk worden verkregen.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Ravenstein

Maak afspraak voor Cardiologie

Pijnbehandeling

Pijnbehandeling

Wat is een pijnbehandeling?
Iedereen ervaart wel eens pijn. Echter, pijnklachten kunnen zich dusdanig ontwikkelen dat deze de kwaliteit van leven ernstig verminderen. Bij sommige pijnklachten kunnen de meeste algemene activiteiten al een probleem vormen zoals het beoefenen van een sport tot het tillen van lichte materialen.

Welke specialisten zijn werkzaam binnen een pijnbehandeling?
Een aantal anesthesiologen heeft zich verder gespecialiseerd tot pijnbestrijder.. Zij hebben zich toegelegd op het vakkundig behandelen van verschillende pijnsoorten. Bij PoliDirect wordt u uitsluitend behandeld door anesthesiologen/pijnspecialisten.

Pijnbehandelingen
Bij patiënten met (chronische) pijnklachten wordt in veel gevallen geen duidelijke oorzaak gevonden. Operatieve behandeling is meestal niet mogelijk en behandelingen met pijnstillers en/of fysiotherapie hebben onvoldoende resultaat gehad. Een pijnbehandeling is dan een mogelijkheid om de pijnklachten weg te nemen. Een pijnbehandeling kan ook een alternatief zijn voor een operatie als de oorzaak van de pijn wel bekend is. Wat voor soort pijn- behandeling geschikt is, hangt af van uw klacht. Grofweg zijn er twee mogelijkheden:

 • Pijnstillers: soms werkt een pijnstiller uitstekend, maar zijn er bijwerkingen waardoor dit geen goede optie is om de pijnklacht te bestrijden. De pijnspecialist van PoliDirect kan dan beoordelen of een ander type pijnstiller een mogelijkheid is.
 • Injectietherapie zoals bv een zenuwblokkade door een pijnspecialist
De zenuwblokkade
Voordat een definitieve zenuwblokkade wordt uitgevoerd, stelt de pijnspecialist van PoliDirect eerst nauwkeurig vast welke zenuw de pijn veroorzaakt. Dit gebeurt met zogenaamde ‘proef-behandelingen’ waarbij telkens maar één zenuw verdoofd wordt. Als tijdens de verdoving de pijn voor meer dan 50% verdwijnt, dan weten we met redelijke zekerheid waar de pijn vandaan komt.

Bij een definitieve zenuwblokkade wordt de zenuw behandeld met ontstekingsremmers (corticosteroiden) of door verwarming met behulp van stroom... Drie maanden na de zenuwblokkade is het eindresultaat merkbaar. Afhankelijk van het type zenuwblokkade ligt het slagingspercentage (volledige of gedeeltelijke pijnverlichting) tussen de 60 en 80 procent. Er is geen risico op een permanente uitval van zenuwen wat betreft kracht of gevoel.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect IJburg

Maak afspraak voor Pijnbehandeling

Urologie

Urologie

In het speciale toilet zit een sensor die meet hoe krachtig iemand plast. Vervolgens wordt een echo van de blaas gemaakt om te meten hoeveel urine in de blaas is achtergebleven. ‘Wij printen de grafiek en gegevens uit, zodat de uroloog Dr van Dongen ernaar kan kijken’ Op de poli Urologie bij PoliDirect kunt u verder ook terecht voor incontinentieklachten of prostaatklachten.

Uw huisarts verwijst u naar de uroloog van PoliDirect met klachten aan de urinewegen, prostaat, blaas en voor behandelingen zoals de sterilisatie van de man, voorhuidsproblematiek bij de man/jongen en onvruchtbaarheid bij de man. Bij PoliDirect worden de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van de Urologie zoals echografie en endoscopische onderzoeken en behandelingen verricht. Ook voor specifieke aandachtsgebieden rond de ‘ouder wordende man problematiek’, kunt u bij PoliDirect terecht.

Kosten sterilisatie man en uw zorgverzekeraar

Niet in basispakket

Een vasectomie valt niet binnen het basispakket van uw zorgverzekering. Daarom zult u de behandeling dus in principe zelf moeten betalen. Dit geldt zowel als u de vasectomie in een kliniek als in een ziekenhuis laat uitvoeren. Als u zelf betaalt, heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Na de ingreep betaalt u € 299,- contant bij de receptie.

Soms wel in aanvullende verzekering

In sommige aanvullende verzekeringen is een vasectomie wel opgenomen. In dat geval kunt u de behandeling zelf declareren bij uw zorgverzekeraar. Dan heeft u wel een verwijzing van uw huisarts of een toestemming van uw verzekeraar nodig. We adviseren u om te overleggen met uw zorgverzekeraar voor uw bezoek aan de kliniek.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Ravenstein

Maak afspraak voor Urologie

Cosmetische dermatologie

Cosmetische dermatologie

Het tarief van de behandeling wordt bepaald door de omvang en de tijdsduur die nodig is voor een goede uitvoering van de behandeling. Een herhalingsconsult voor de nacontrole is bij het tarief inbegrepen.

Betaling

PoliDirect is van mening dat ook onverzekerde, cosmetische dermatologie bereikbaar moet zijn voor iedereen. Om deze reden hanteren wij de scherpste tarieven van Nederland en bieden wij u de mogelijkheid de behandelingen in termijnen af te betalen. Wilt u hier meer over weten? Onze office manager maakt graag voor u een passend afbetaal schema.

Onderstaand vindt u de onverzekerde tarieven van de behandelingen. Als u wilt weten wat de tarieven zijn van de verzekerde behandelingen kijk dan
hier.

De vastgestelde tarieven voor 2017 zijn:
Consult €50 ( 5-10 minuten)
Preventieve huidscan €135

Verwijderen van goedaardige huidafwijkingen (moedervlekken, ouderdomswratten, fibromen)
1 afwijking €150
2 of 3 afwijkingen €299
4 of meer afwijkingen €350
Zichtbare bloedvaatjes
1 tot 3 €299
4 tot 6 €399
Pigmentstoornissen
1 pigmentvlek €199
2 of 3 pigmentvlekken €329
Meer dan 3 pigmentvlekken €399

Botox behandel prijzen
Vanaf € 109,-
Een halve zone Botox is geschikt voor de jonge Botox cliënt die te maken heeft met ondiepe rimpels en deze graag wil vervagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervagen van een beginnende voorhoofdsrimpels.

Eén zone Botox € 175,-
Een zone Botox is bedoeld voor behandeling van een deel van het gezicht. Met een zone Botox kunnen kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels of frons gericht worden aangepakt.

Twee zones Botox € 275,-
Met behulp van twee zones kunnen twee delen van het gezicht gecombineerd worden behandeld, bijvoorbeeld en de kraaienpootjes en het vervagen van de fronsrimpel.

Drie zones Botox € 375,-
Drie zones worden ingezet om alle gebieden van het gezicht aan te pakken: zowel frons- als voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes.

Daarbij moet worden vermeld dat het ook mogelijk is om halve zones te plaatsen. Voor een goede indicatie van de kosten van de Botox behandeling is een consult met uw cosmetisch dermatoloog dus nodig.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Tilburg
PoliDirect Ravenstein
PoliDirect IJburg

Maak afspraak voor Cosmetische dermatologie

Coloscopie

Coloscopie

Een colonoscopie is een kijkonderzoek van de dikke darm. Met een colonoscopie kan de internist of MDL-arts (maag-, darm- en leverarts) de binnenkant van uw dikke darm en het laatste deel van uw dunne darm bekijken. Het onderzoek wordt gedaan met behulp van een kijkinstrument: de endoscoop. De endoscoop is een flexibele slang. Aan het uiteinde van de slang zit een klein lampje en een camera. Het lampje zorgt ervoor dat de arts de binnenkant van uw darm goed kan bekijken. De camera is verbonden met een beeldscherm, waarop de arts het onderzoek kan volgen.

Met de colonoscopie kunnen vrijwel alle afwijkingen aan uw dikke darm worden opgespoord. Een colonoscopie is een inwendig onderzoek. Dit heeft voor-, en nadelen. Een belangrijk voordeel van de colonoscopie is dat de arts direct kleine ingrepen kan uitvoeren. In veel gevallen is de colonoscopie daarom het onderzoek van eerste keus.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Tilburg
PoliDirect Eindhoven
PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Ravenstein
PoliDirect IJburg
PoliDirect Goor

Maak afspraak voor Coloscopie

Gastroscopie

Gastroscopie

Een gastroscopie is een kijkonderzoek van de binnenkant van de slokdarm, maag en het eerste deel van de dunne darm (twaalfvingerige darm). Het onderzoek wordt uitgevoerd met een kijkinstrument: de endoscoop. Een endoscoop is een dunne flexibele slang die ongeveer de doorsnede heeft van een vinger. De arts brengt de endoscoop via uw mond en slokdarm, in de maag en twaalfvingerige darm. Aan het uiteinde van de endoscoop zitten een lampje en een camera. Het lampje zorgt ervoor dat de arts de binnenkant van uw slokdarm en maag goed kan bekijken. De beelden van de camera worden op een beeldscherm bekeken. Met een gastroscopie kan een arts vrijwel alle afwijkingen van de slokdarm en maag opsporen. Daarnaast kan de arts sommige dunne darmaandoeningen vaststellen of uitsluiten, omdat ook het eerste deel van de twaalfvingerige darm bekeken kan worden. Een gastroscopie is een inwendig onderzoek. Dit heeft voor-en nadelen. Een belangrijk voordeel van de gastroscopie is dat de arts direct kleine ingrepen kan uitvoeren. In veel gevallen is de gastroscopie daarom het onderzoek van eerste keus.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Tilburg
PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Ravenstein
PoliDirect IJburg
PoliDirect Eindhoven
PoliDirect Goor

Maak afspraak voor Gastroscopie

Proctologie / Aambeien (hemorroïden)

Proctologie / Aambeien (hemorroïden)

Heeft U last van uitgezakte zwellichamen bij de anus, pijn of bloedverlies tijdens de ontlasting dan komt U in aanmerking voor onze anale klachten polikliniek. Op deze kliniek wordt U gezien door een ervaren chirurg die indien nodig in het zelfde consult op de behandelkamer in de anus kan kijken en een gepaste behandeling kan inzetten.

Het uitzakken en naar buiten puilen van de zwellichamen heet Aambeien. Deze kunnen een ongemakkelijk of pijnlijk gevoel geven. Daarbij kan het bloed in de zwellichamen gestuwd raken, waardoor aambeien makkelijk bloeden. Ook kan er zich een bloedstolsel vormen in adertjes in de huid rond de anus.. Dit wordt een getromboseerde aambei genoemd. Verdere klachten kunnen zijn jeuk, vochtverlies en eczeem rond de anus.

Aambeien ontstaan vooral door een gebrek aan voedingsvezels in ons eten. Ook veel zitten, onvoldoende lichaamsbeweging en een te hoog lichaamsgewicht kunnen hiertoe bijdragen. Tijdens de zwangerschap komen aambeien ook vaker voor. De klachten die aambeien kunnen geven, kunnen ook voorkomen bij andere afwijkingen van de endeldarm of de anus. Pijn in de anus kan ook veroorzaakt worden door een scheurtje in het anus slijmvlies. Dit wordt behandeld met zal of door een botox behandeling van de anus

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Tilburg
PoliDirect IJburg

Maak afspraak voor Proctologie / Aambeien (hemorroïden)

Dermatologie

Dermatologie

Bij PoliDirect kunt u terecht voor alle verzekerde dermatologische behandelingen van huidziekten. Denk bij huidziekten aan goedaardige gezwellen, infectieziekten van de huid, ontstekingsbeelden als eczemen en psoriasis, acné en huidkanker.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Tilburg
PoliDirect Ravenstein
PoliDirect IJburg

Maak afspraak voor Dermatologie

Longgeneeskunde - hoestpoli

Longgeneeskunde - hoestpoli

Hoesten heb je vaak niet in de hand. Iedereen heeft er wel eens last van tijdens een verkoudheid. Dit verdwijnt meestal binnen weken. Veel mensen hebben echter last van chronisch hoesten. Net als niezen, gapen en hikken gebeurt het in een reflex. Bij hoesten gaat het vaak om een prikkeling van de keel, de luchtwegen en/of de maag/slokdarm.
Chronisch hoesten wordt meestal veroorzaakt door astma, neus- en/of bijholtenproblemen of een teveel aan (ongemerkt) maagzuur in de slokdarm. Vaak gaat het om een combinatie van deze oorzaken. Maar er zijn nog velerlei andere oorzaken mogelijk. De meeste aandoeningen zijn goed behandelbaar.
De gevolgen van chronisch hoesten worden vaak onderschat. Je kunt er ook andere lichamelijke klachten van krijgen. Tevens kan het uitputtend zijn en er voor zorgen dat iemand niet normaal kan deelnemen aan het dagelijks leven. In sommige gevallen kan dat zelfs leiden tot sociale isolatie. Daarom worden de klachten op de hoestpolikliniek serieus onderzocht en behandeld.
Ervaring, geduld en een goede samenwerking tussen verschillende specialisten kan de oplossing bieden voor het complexe chronisch hoestenprobleem. Een goede diagnose is belangrijk en daarom wordt bij het onderzoek systematisch te werk gegaan. Om uw klachten goed in kaart te brengen, vult u van tevoren alvast een vragenlijst in. Tevens wordt een bloedonderzoek gedaan om onder andere een eventuele allergie uit te sluiten. Tijdens het eerste bezoek worden foto’s van longen en neusbijholten gemaakt en wordt een blaastest (longfunctie) gedaan. Tevens ziet u KNO-arts Franken en longarts de Kluijver. Daaruit volgt een persoonlijk behandelplan. Er wordt nauw samengewerkt met gespecialiseerde logopedisten en longverpleegkundige.

Heeft u langer dan drie maanden last van hoesten, dan kunt u op de hoestpoli terecht. Voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts of een andere specialist noodzakelijk.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect IJburg

Maak afspraak voor Longgeneeskunde - hoestpoli

Gynaecologie

Gynaecologie

Gynaecologie
Uw huisarts verwijst u naar de gynaecoloog van PoliDirect met klachten van baarmoeder of eierstokken. U kunt daarbij denken aan: menstruatieklachten, buikpijn, anticonceptie problemen, verdenking op eierstokafwijkingen, afwijkende afscheiding, plaatsen en verwijderen van spiraaltjes en Implanon staafjes, overgangsklachten, verzakkingen en urineverlies, verdenking op vleesbomen, seksuele problematiek, klachten in het gebied van de schaamlippen, pijn bij het vrijen, SOA, verdenking op endometriose, premenstrueel syndroom (PMS), afname uitstrijkjes.

Uw bezoek aan de gynaecoloog:
uw gynaecoloog neemt de tijd voor u om te luisteren naar uw verhaal en uw wensen. Daarna volgt een gynaecologisch onderzoek dat meestal bestaat uit het beoordelen van de vagina en baarmoedermond met een spreider (speculum/ eendenbek). Vervolgens wordt inwendig gevoeld naar baarmoeder en eierstokken en wordt met een inwendige echo gekeken naar deze organen. U hoeft voor dit echo onderzoek geen volle blaas te hebben. Afhankelijk van uw klachten worden aanvullende onderzoeken als kweken en uitstrijkjes ingezet of bijvoorbeeld biopten genomen. De gynaecoloog legt dan altijd van tevoren uit waarom elk onderzoek wordt verricht en hoe dat gaat. Soms is voor een onderzoek voorbereiding nodig en wordt er een 2e afspraak gepland.
Gynaecologisch advies. Ook zonder verwijzing kun u terecht voor gynaecologisch advies maar dan zijn de kosten voor eigen rekening. Het bedrag is afhankelijk van de uitgebreidheid van het onderzoek.

Gynaecologische echo. Uw huisarts kan u hiervoor verwijzen om te kijken of uw spiraaltje goed zit mits u daarbij geen klachten heeft. Er wordt dan alleen een echo gedaan en u krijgt daarvoor een korte afspraak. Als u bij het spiraal wel klachten heeft, of het gaat om hele andere klachten, dan is alleen een echo onvoldoende en maken we voor u een lange afspraak waarbij een volledig gynaecologisch onderzoek wordt verricht zoals hierboven is beschreven.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Ravenstein

Maak afspraak voor Gynaecologie

Radiologie

Radiologie

De afdeling Radiologie heette vroeger de Röntgenafdeling. Op de afdeling Radiologie wordt het inwendige van de patiënt bekeken. De radioloog of een radiologisch laborant doet dit met röntgenstraling of met geluidsgolven (echografie) De radioloog bekijkt deze beelden. Hierna schrijft de radioloog in een brief aan uw huisarts of specialist wat de resultaten zijn van het onderzoek. Uw (huis)arts gebruikt de uitslagen van een radiologisch onderzoek meestal om een diagnose te stellen. Soms kan de radioloog u ook meteen behandelen.

U kunt terecht bij de volgende locaties voor dit onderzoek:
PoliDirect Sliedrecht
PoliDirect Ravenstein

Maak afspraak voor Radiologie